סלט חוביזה חם

החוביזה או בשמה הרשמי חלמית, היא צמח עשבוני רב שנתי. את המוניטין שלה כצמח מאכל היא צברה בעת המצור על ירושלים במלחמת העצמאות, אז עשו הנצורים מעליה קציצות.  לחלמית יש פרי קטן הראוי למאכל אבל דווקא העלים הראויים גם כן למאכל משמשים להכנת בסלט, לאחר בישול שלהם, חביתת ירק או קציצות מטוגנות. בישראל נפוצות החלמית המצויה והחלמית הגדולה  הנקראת גם "לחם ערבי". היא גדלה בשדות בר, אזורים זנוחים, אך גם בגינות הבתים.

הכנת הסלט

השתמשתי ב-  20 עלים יפים ורעננים וחשוב לשים לב שהגבעול של הצמח לא שעיר מכיוון שזה הזן הפחות מוצלח. בשלב הראשון שטפתי טוב את העלים במים על מנת הסיר את החרקים, האדמה והלכלוך.

במחבת כפי שתראו בסרטון טיגנתי בצל ושום בשמן זית. ולאחר מכן הוספתי את העלים וערבבתי היטב. את העלים אפשר לקרוע או לקצוץ בסכין.

התבלינים שהוספתי: מלח וסומק שמשמש גם בהכנת הזעתר.

מוזמנים לצפות בסרטון

יש לכם תכנים משלכם ואתם רוצים לשתף את קהילת מורי השלח? לחצו כאן

 

מגוון שעורים בסדנאות של"ח | של"ח בחינוך המיוחד | עבודה עם משצים

אלבום התמונות המשותף| צוות המורים

 

מרכז נע"ם הוא מרכז חינוכי המקשר בין מורי של"ח וידיעת הארץ לשיתוף תכנים.

אתר האינטרנט של מרכז נע"ם מאגד בתוכו מערכים ומצגות שמורי השל"ח ליקטו וערכו לטובת שימוש חינוכי בלבד.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים ו/או בתכנים המגיעים לידנו. במידה ונפלה טעות תחת ידינו אנא פנו אלינו ולבקש לחדול  מהשימוש באמצעות המייל:noam.team123@gmail.com

סלט חוביזה חם

החוביזה או בשמה הרשמי חלמית, היא צמח עשבוני רב שנתי. את המוניטין שלה כצמח מאכל היא צברה בעת המצור על ירושלים במלחמת העצמאות, אז עשו הנצורים מעליה קציצות.  לחלמית יש פרי קטן הראוי למאכל אבל דווקא העלים הראויים גם כן למאכל משמשים להכנת בסלט, לאחר בישול שלהם, חביתת ירק או קציצות מטוגנות. בישראל נפוצות החלמית המצויה והחלמית הגדולה  הנקראת גם "לחם ערבי". היא גדלה בשדות בר, אזורים זנוחים, אך גם בגינות הבתים.

הכנת הסלט

השתמשתי ב-  20 עלים יפים ורעננים וחשוב לשים לב שהגבעול של הצמח לא שעיר מכיוון שזה הזן הפחות מוצלח. בשלב הראשון שטפתי טוב את העלים במים על מנת הסיר את החרקים, האדמה והלכלוך.

במחבת כפי שתראו בסרטון טיגנתי בצל ושום בשמן זית. ולאחר מכן הוספתי את העלים וערבבתי היטב. את העלים אפשר לקרוע או לקצוץ בסכין.

התבלינים שהוספתי: מלח וסומק שמשמש גם בהכנת הזעתר.

מוזמנים לצפות בסרטון

פוסטים דומים

[the_ad id="21494"]

יש לכם תכנים משלכם ואתם רוצים לשתף את קהילת מורי השלח? לחצו כאן

 

מגוון שעורים בסדנאות של"ח | של"ח בחינוך המיוחד | עבודה עם משצים

אלבום התמונות המשותף| צוות המורים

 

מרכז נע"ם הוא מרכז חינוכי המקשר בין מורי של"ח וידיעת הארץ לשיתוף תכנים.

אתר האינטרנט של מרכז נע"ם מאגד בתוכו מערכים ומצגות שמורי השל"ח ליקטו וערכו לטובת שימוש חינוכי בלבד.

אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים ו/או בתכנים המגיעים לידנו. במידה ונפלה טעות תחת ידינו אנא פנו אלינו ולבקש לחדול  מהשימוש באמצעות המייל:noam.team123@gmail.com

השאר תגובה

אימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *