סרגל ניווט: דף הבית>> ימים מיוחדים נצר אחרון| דפים קשורים: סיורים וירטואלים
קוראים לי אורי ואני מורה לשל"ח 19 שנים. סדנת אחריותינו על הארץ נכנסה לי ללב אחרי מחאת האוהלים בשנת 2011 ובעקבותיה... קרא עוד
סיור וירטואלי בשביל המחבר לזכר חללי נצר אחרון
לסיור הוירטואלי - לחצו
לשכפול טופס שאלון לתלמידים לאחר הסיור - לחצו
בסוף הפוסט יש הדרכה על שכפול הפעילות לבית הספר שלכם
השביל המחבר
על הר הרצל בירושלים ישנם שני אתרים לאומיים חשובים ביותר: מוזיאון "יד ושם" ובית העלמין הצבאי בהר הרצל. כחלק מהפרויקט של "הנצר האחרון" התגייסו תלמידי של"ח ומש"צים וגם תנועות נוער לסלול, בעבודת ידיים ממש, את "השביל המחבר". זהו שביל שמתחיל בסמוך "ליד ושם" ומסתיים כעבור 200 מטרים, בחלקת גדולי האומה בהר הרצל. זהו שביל המחבר בין שואה לבין תקומה. סלילת השביל ארכה כחודשיים והוא נחנך בשנת 2003.
השביל המחבר הוירטואלי
כולל צילום 360 מעלות בכל אחת מ- 9 תחנות הסיור המתחיל בבקעת הקהילות ומסתיים באנדרטת "נצר אחרון", בכל תחנה יש הסבר מוקלט, סרטון יוטיוב ומידע אודות חללי נצר אחרון וכן הצעה לפעילות בתחנה.
ניתן לקיים את הסרטון בשני אופנים:
1. מפגש זום עם התלמידים ומעבר בסיור מודרך עם התלמידים (שיעור סינכרוני).
2. לשלוח לתלמידים את הקישור, לתת לתלמידים משימה שהמענה עליה נמצא בסיור הוירטואלי לעבודה עצמית א- סינכרונית (לדוגמא שאלה הנוגעת לבקעת הקהילות, לקהילה מסויימת, לתחנת הקרון התלוי, מציאת סיפור של חלל נצר אחרון מנופלי גוש עציון וכו').
להסבר מפורט ביוטיוב אודות הסיור הוירטואלי בשביל המחבר
Thinglink
Thinglink הינו כלי דיגיטלי המאפשר להעשיר וליצור הנעה לתהליך ההוראה והלמידה על ידי חשיפה של מידע החבוי בתוך תמונות. ניתן להשתמש בכלים אלה כפתיחה מעניינת לשיעור כאשר בכל חלק של תמונה מסתתר מידע נוסף אשר מעורר עניין וסקרנות להמשך. Thinglink מאפשר להכין תמונה אינטראקטיבית עם קישורים לטקסט, תמונות וסרטונים. את התמונה תוכלו לשתף בעזרת קישור ולהוסיף לאתר. להסבר על יצירת מפת אינטראקטיבית באתר Thinglink לחץ כאן.
הרחבה- הנצר האחרון
פרויקט "הנצר האחרון " נולד מתוך החובה המוסרית שיש לעם ישראל לזכור ולכבד את אותם ניצולי שואה, ששרדו את הגטאות ואת מחנות ההשמדה, איבדו את כל בני משפחותיהם, נותרו יחידים עלו לארץ ישראל, השתתפו במלחמות ישראל ונפלו בעת הקרבות. חיילים אלו אשר נותרו כנצר אחרון למשפחותיהם ונפלו על הגנת מדינת ישראל, אין מי שיעלה לקברם, אין מי שיאמר עליהם "קדיש" ואין מי שיזכור אותם.
בשנת 1998 יזם יהודה שטרנפלד את הנצחת חללי נצר אחרון:
"יהודה ביקש ממשרד הביטחון את רשימתם של אותם ניצולים שנפלו ללא קרוב משפחה. בזכות יוזמתו של יהודה החל פרויקט מחקר לאיסוף מידע על ניצולי השואה, שריד אחרון למשפחותיהם, שנפלו במערכות ישראל. במחקר התגלו קרובי משפחה לרבים מאלו שנחשבו כנופלים שלא נותר להם קרוב". כיום ( נכון לשנת 2020) עומד מספר המונצחים בפרויקט על 152 מונצחים.
סרטון הדרכה לשכפול המערך
יש לכם תכנים משלכם ואתם רוצים לשתף את קהילת מורי השלח? לחצו כאן
מגוון שעורים בסדנאות של"ח | של"ח בחינוך המיוחד | עבודה עם משצים
אלבום התמונות המשותף| צוות המורים
מרכז נע"ם הוא מרכז חינוכי המקשר בין מורי של"ח וידיעת הארץ לשיתוף תכנים.
אתר האינטרנט של מרכז נע"ם מאגד בתוכו מערכים ומצגות שמורי השל"ח ליקטו וערכו לטובת שימוש חינוכי בלבד.
אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים ו/או בתכנים המגיעים לידנו. במידה ונפלה טעות תחת ידינו אנא פנו אלינו ולבקש לחדול מהשימוש באמצעות המייל:noam.team123@gmail.com